SLOVENSKA ZUNANJA POLITIKA POLETELA KOT REAKTIVEC

 

Katera evropska država vodi svojo zunanjo politiko tako unikatno fascinantno, da ministri in predsednik vlade uradne obiske najvišjih političnih predstavnikov ali voditeljev (iz) tujih držav (o)bogatijo ali (o)krepijo z družnim rekreiranjem, športanjem, alpinizmom? 

Slovenija je z zunanjo politiko nove vlade s PV Janezom Janšo na čelu zasijala kot kresnica v trdi temi, v kateri je tonila po zaslugi patološke zunanje (ne)politike preteklih vlad ali protislovenskih, nesposobnih Cerarjev, Erjavcev …          

Izvirna rekreativno-športna druženja zunanjega ministra RS dr. Anžeta Logarja z visokopolitičnimi (državnimi) predstavniki iz tujine v okviru uradnih obiskov Slovenije so dragocenost državnega pomena.

 

Zunanji minister RS dr. Anže Logar in češki zunanji minister Tomáš Petříček; vir: dr. A. Logar, Twitter

 

Zunanji minister RS dr. Anže Logar in Josep Borrell, visok predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko; vir: dr. A. Logar, Twitter

 

Skupen vzpon predsednika slovenske vlade Janeza Janše in avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza na mogočen vrh severne triglavske stene 8. 9. 2020 je čisti presežek, visokopolitični in zunanjepolitični. Takšno vrednost ima tudi v mednarodnem okviru, kar potrjujejo poročanja tujih medijev. Učinki – politični in človeški – nedvomno niso izostali.

 

 

OE24: 

https://www.oe24.at/oesterreich/politik/kurz-und-jana-erklimmen-triglav-nordwand/445444678

 

 

 

Ja, in: niti slovenske lepotice niso manjkale. Urška Bačovnik Janša, zdravnica specialistka in soproga PV Janeza Janše, med drugim prekaljena prosta plezalka, planinka, gornica, je sinonim lepote, zunanje in notranje. Tudi v plezalni čeladi, opasana s plezalnimi vponkami, je videti fantastično. Med gorskovodniškimi spremljevalci pa je bila Tina Di Batista, izkušena slovenska alpinistka in gorska vodnica. 

 

Tina Di Batista, slovenska alpinistka in gorska vodnica, ter Urška Bačovnik Janša

 

Urška Bačovnik Janša

 

Urška Bačovnik Janša

 

PV RS Janez Janša in soproga Urška Bačovnik Janša

 

Ideja, da kot PV Slovenije kanclerja sosednje Avstrije popelješ po legendarni slovenski smeri severne stene veličastnega Triglava na njen božanski vrh, je briljantna. Unikatna. In Janševa, kot je javno razkril avstrijski kancler Kurz.

 

PV Janez Janša, zgoraj

 

Sebastian Kurz, avstrijski kancler

 

Sebastian Kurz, avstrijski kancler

 

PV Janez Janša in spremljajoča gorska vodnika, alpinista

 

Sebastian Kurz, avstrijski kancler

 

Sebastian Kurz, avstrijski kancler

 

Sebastian Kurz, avstrijski kancler

 

Slovenija in njena zunanja politika je z vlado PV Janeza Janše – ki ga sicer trdo komunistična diva dr. Spomenka Hribar (ex. Diklić), na davkoplačevalske stroške abonirana na RTV Slovenija, javno psuje kot “orto diktatorja” – dobila krila. Iz zatohlega močvirja z živim peskom kot zapuščino nesposobnih, protislovenskih preteklih vlad je poletela kot reaktivec. Unikatno. Inovativno. Pristno. Slovensko!

 

Na vrhu!

 

Janez Janša, PV RS, in Sebastian Kurz, avstrijski kancler

 

 

/Fotografije, vir: Janez Janša, Twitter, FB, vlada RS/