DELO Z LICENCO ZA MEDIJSKO “UBIJANJE”

 

Včeraj 6. 1. 2021 je Delo spet zaigralo na nezakonito-neustavne strune. V imenu zaslužka in zakoličenega cilja, vrelo političnega. Še en strel globoke države v marljivo vlado Janeza Janše sredi ognjenega rušilnega manevra. Nezakonit – no, kazniv.

Delo je v tiskani izdaji in na svojem spletnem portalu bombastično objavilo in najširši javnosti razkrivalo osnutek poročila Računskega sodišča RS z naslovom “Učinkovitost nabav zaščitne in medicinske opreme za obvladovanje širjenja virusa SARS-CoV-2”, ki je po zakonu tajen – ima uradno oznako ZAUPNO. Tajni dokument državnega organa s tajnimi podatki, zloraba teh dejstev je kaznivo dejanje, kar je tudi njegova javna ali medijska objava. Po KZ-1 to velja tudi za Delo, čeprav v praksi zanj marsikaj “ne velja” – botri Dela nezakonita ali kazniva početja Dela po uradni dolžnosti “spregledajo”, pometejo, “izničijo”. Sodnice Okrajnega sodišča v Ljubljani pred Delovim odvetnikom, mag. Emilom Zakonjškom, celo fatalno “omedlevajo”, že ko se pojavi na pragu sodne dvorane, preverjeno. Okrožno sodišče v Ljubljani z botrom Marjanom Pogačnikom na čelu, prekaljenim varuhom sodnega kriminala, pa z roko v roki – z Delom, no, z njegovim odvetnikom Zakonjškom, ki je od leta 1987 do 1990 bil predsednik Temeljnega sodišča v Ljubljani kot tudi njegov kazenski sodnik, tam od leta 1979. Pogačnik, kakšna pravdna J. J. Trklja ali Dušana Bajc, kaj šele elitistična Božena Novak, si zoper takšno “režimsko” kapaciteto niti kihniti ne drznejo, kaj šele po pravici in zakonu razsoditi njej v škodo – v Delovo torej. Jok, odpade.

 

 

Utemeljeni sum storitve kaznivega dejanja pri predmetni objavi, ki se preganja po uradni dolžnosti, pada na uredniško odgovorne osebe na Delu in na tistega, kdor je Delu pričujoč zaupen osnutek poročila Računskega sodišča RS posredoval. Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže? na Nova24 TV sinoči izpostavil, da naj bi to storil Ivan Gale, razvpit bicik’l protestnik in kvazi žvižgač, ki so ga MSM povzdigovali do zvezd.

Ali se bodo organi pregona zganili?! Če se ne bodo, je to le še ena nedopustna, nezakonita potuha in podpora deviantnemu, nezakonitemu operiranju Dela pod novinarsko-medijsko krinko. Zakoni v Sloveniji veljajo za vse – za državljane, organe, uradna telesa, medije … Mediji nimamo nikakršne pravice zlorabljati zakonov, nezakonito pridobivati dokazov niti jih nezakonito objavljati. Vendar, v Sloveniji nekateri “posvečeni” to počnejo! Brez kazni in sankcij – za žrtve “poskrbi” (ko)operativna slovenska sodnija, če iščejo sodno varstvo, ki jim pripada po zakonu in ustavi.

 

Delo se s svojim deliktnim, nezakonitim dosežkom hvali tudi na svoji včerajšnji časopisni naslovnici, pri čemer poudari dejstvo “zaupni dokument” in potrdi svoj naklep: “Razkrivamo poročilo Računskega sodišča” – “Revizijsko poročilo. Pridobili smo zaupni dokument o nakupih zaščitne opreme v spomladanskem valu epidemije”.

 

Vir: https://tisk.delo.si/viewer.php?file=delo;2021;0106#pagemode=thumbs

 

Že na sami naslovnici se Delo zlaže in javnost manipulativno zavaja – poročila Računskega sodišča v resnici sploh še ni, izdan je bil osnutek poročila, na katerega se imajo vsi dotični pravico odzvati s pripombami, protiargumenti, z dokazi … Delo ga je pridobilo in objavilo nezakonito.

Na naslovnici tega osnutka poročila Računskega sodišča RS je dokaz zaupnosti: ZAUPNO, z velikimi tiskanicami v desnem kotu zgoraj.

 

Vir: https://tisk.delo.si/viewer.php?file=delo;2021;0106#pagemode=thumbs

 

Vendar, bojazni ali limitov za Delo ni. Nad njim je zgolj sinje nebo, nekoč pa komunistični srp s kladivom. Početi “sme” (čeprav po zakonu ne sme), kar hoče – z lažmi, ljudmi, dokumenti. Nezakonita ali kazniva dejanja, ki si jih privošči v lakoti za rejtingi ali na agitpropovski misiji, so zanj keks. Črviva slovenska sodnija itak počepne, absolutno, ali pa udarniško “sfura” pod mizo.

Delo lahko tudi ubija – medijsko. Brez posledic. Boter Pogačnik na Okrožnem kot operativec velikega kova utegne poskrbeti tudi za grde delikte, na podobno svinjski ali nezakonit način, kot jih Delo zagreši. Medijski umor je Pogačnikova specialnost – izumil je patent, kako medijsko umorjeno žrtev (po)spraviti pod zemljo, brez krste. Nevidno. Kriminalno. Pri belem dnevu. Nedotakljivo. Grenkoba se pojavi … ko taka žrtev preživi.

 

Delov pedigre ni medijska neodvisnost, temveč daljnosežna odvisnost. Zakoreninjena. Rdeča. Zažrta globoko. In daleč nazaj.

Nekoč so Delovo naslovnico krepili: srp in kladivo ter parola “PROLETARCI VSEH DEŽEL, ZDRUŽITE SE!”. Delo je bilo glasilo Komunistične partije Slovenije – lep dokaz je arhivska fotografija Dela iz septembra 1941: 

 

Vir: https://spletnicasopis.eu/2019/01/09/60-let-casopisa-delo/

 

Delo je bilo čistokrvno partijsko glasilo – po letu 1953 glasilo Socialistične zveze delovnega ljudstva, v kar se je tega leta prelevila Osvobodilna fronta. To dokazuje tudi arhivska fotografija Delove naslovnice z dne 22. 7. 1959, na kateri še vedno vztraja komunistična parola “Proletarci vseh dežel, združite se!”:

 

Vir: https://www.delo.si/assets/media/other/20140716//22.julij.pdf

 

SZDL je v skrbništvo in nadzor dobila vse glavne medije in imenovala (predlagala) urednike, od osrednjih časopisov do radia in televizije pa tudi založniških hiš,” je dr. Božo Repe zapisal v članku z naslovom “SZDL Slovenije danes?”, 17. 1. 2009 objavljenem v Dnevniku,

https://www.dnevnik.si/1042237126 

 

Delo svoje komunistične korenine (za)taji in skriva celo pred lastnimi bralci, (tudi) v manipulativni predstavitvi na lastni spletni strani absolutno:

Začetki družbe Delo segajo v leto 1955, ko je bilo v sodni register vpisano Časopisno založniško podjetje Slovenski poročevalec, ki je nastalo z združitvijo podjetij Slovenski poročevalec, Tiskarna Slovenskega poročevalca in Tovariš. Predmet poslovanja takratnega podjetja so bila izdajanje časopisov, založništvo in tiskarstvo. Prvega maja leta 1959 je izšel prvi izvod časopisa Delo. Časnik Delo je nastal kot rezultat združitve časnikov Slovenski poročevalec in Ljudska pravica. Sprva je izhajal v dveh izdajah s prilogama Najdihojca in program RTV. Leta 1967 je začelo Delo izhajati že v šestih pokrajinskih izdajah, istega leta pa je prvič izšla Sobotna priloga.

 

 

Toliko o verodostojnosti, resnicoljubnosti, integriteti in (ne)odvisnosti Dela. V njegov direktorski stol se je s 5. 1. 2021 zleknil tajkun globoke države, ki tam od 13. marca 2020 ni več požel vseh megalomanskih in najbolj mastnih državnih gradbinskih poslov itd., s katerimi so z njim povezana podjetja v nekaj letih iz državnega proračuna menda posrkala približno milijardo evrov: Stojan Petrič iz idrijskega Kolektorja. Marsikaj o njem razkriva članek z naslovom Kdo je Stojan Petrič?, čigar avtor je Domen Mezeg:

https://www.metropolitan.si/aktualno/kdo-je-stojan-petric/

 

Hm, kot da je Petrič iz Foruma 21, ki ga je Milan Kučan – Plavi nameraval “zapreti”, skočil naravnost na čelo (nekdanjega) glasila KPS, ki še danes seka s preizkušenimi vatli. Leta 2021.

 

Vir: https://twitter.com/VidaKocjan/status/1346692768375173121/photo/1

 

 

&  &  &
PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

Naslovna fotografija, vir: https://spletnicasopis.eu/2019/01/09/60-let-casopisa-delo/