DEJANSKA – HUDA – RESNIČNA PODOBA NEKDANJEGA JUGOSLOVANSKEGA DRAGULJA: KOLESARSKE TOVARNE ROG

 

Že dober teden je naokoli, od takrat, ko je ljubljanska mestna oblast preko aktualne politične oblasti končno zbrala »pogum« in pričela z obnovitvenimi deli nekdanjega jugoslovanskega dragulja – tovarne Rog. 

Ampak, še preden se bodo obnovitvena dela dejansko lahko pričela, se trenutno ljubljansko komunalno podjetje VOKA Snaga ubada s čiščenjem številčne navlake, ki se je v vseh teh letih ljubljanskega »alternativnega-kulturnega« udejstvovanja nabirala na celotni površini Roga. 

Medijsko-slikovne podobe praznjenja Roga so naravnost grozljive.

 

 

Med vso navlako se najde res veliko. Vse tja od ostankov hrane, oblačil, čevljev, kant, pločevink, jedilnega pribora, večje količine raznovrstnega pohištva, kot so na primer: mize, kavči, stoli …, pa vse tja od koles, gospodinjskih aparatov in narkomanskih igel. Pogled nanje me je zadel naravnost v srce! Res globoko v srce. 

 

Živimo v času velikanskih tehnoloških napredkov in tehnologij, ti pa na žalost s seboj prinašajo tudi tisto svojo negativno stran – prehiter tempo življenja.

Tisti tempo, v katerem ne samo da nimamo več časa eden za drugega, živimo tudi že eden mimo drugega. 

Vse to pa nam ljudem s seboj prinaša katastrofalne posledice, ki nas počasi v času in v prostoru vsak dan dobesedno uničujejo.

In tako so sčasoma žal postale tudi različne prepovedane substance nekaj povsem normalnega, del našega vsakdana.

 

https://twitter.com/posameznik/status/1354828400309936129

 

Ko sem v času izobraževanja opravljala prakso na enem izmed grških centrov za pomoč odvisnikom, so me tam lastne izkušnje naučile, da je ni hujše stvari za starše kot to, da jim lasten otrok zaradi odvisnosti od prepovedanih substanc pred lastnimi očmi propada in s tem pada v brezno brezupa in nemoči. Da o izgubljenih življenjskih priložnostih in lastnem trpljenju odvisnika sploh ne izgubljam besed. 

 

To, da so ljubljanski rogovski kulturni alternativci »gojili« zaradi proračunskih dajatev velike simpatije do slovenske politične stranke Levica, ni bilo nikoli presenečenje, vendar pa se mi kljub temu zdi, da je brezglavo prostaško skakanje poslank Levice, Nataše Sukič in Violete Tomić, ki sta si ga privoščili na dan »praznjenja« Roga, preprosto prešlo vse meje dobrega okusa. Takšnega prepotentnega obnašanja si politiki na tako visokem nivoju ne bi smeli nikoli privoščiti, saj s tem dejansko kažejo svoje interese, namene svojega političnega udejstvovanja

 

https://twitter.com/SKavcic/status/1354477134237102081

 

O koleričnem Jenullu, ki je na svojem Facebook profilu v podporo Rogu objavljal »fake«-montirane  fotografije, sploh ne bi rada izgubljala besed, ker je itak brez veze, ker njegova dejanja sama povedo o njem več kot tisoč besed.

 

Poslanki Nataši Sukič, ki zaradi Roga, ki naj bi mu po mnenju poslanske skupine Levica bila odvzeta avtonomna kulturna svoboda, panično sklicuje nujno parlamentarno sejo komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, predlagam, naj enkrat v prihodnosti obišče enega izmed številnih slovenskih centrov za pomoč odvisnikom od drog in naj se tam aktivno vključi v delovni proces, ki ga vsak dan opravljajo ljudje, zaposleni v teh centrih.

En sam dan. 

In šele potem, ko bo en takšen dan »dala skozi«, naj se obnaša, tako kot se obnaša sedaj – prav otročje. 

 

 

Slovenski Policiji, varnostni službi, predvsem pa delavcem komunalnega podjetja VOKA-Snaga na tem mestu še enkrat čestitam za velik pogum ter za ves dosedanji vložen trud in energijo pri tem projektu. Vse to opravljate z največjo odliko! 

Vi ste dejanski heroji tega projekta in si zaslužite več kot samo pohvale. Res, iz srca vam hvala za vse.

 

 

 

&  &  &
PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

Naslovna fotografija: notranjost “Roga”, vir: https://twitter.com/petra_jansa/status/743571838459088896/photo/1