KRIV, DOKLER NE DOKAŽEŠ NEDOLŽNOSTI?

 

“/…/

Seveda, gre za eno, do leta 2011, najbolj prodornih mladih raziskovalnih novinark v Sloveniji, Mojco Vočko.

Mojca je s svojim novinarskim delom posegla v osje gnezdo, ne enega temveč več njih. Med drugim se je lotila Zavoda Hrastovec in posnela dokumentarec o kalvariji tam bivajočih revežev, v njem pa poudarila in razgalila kouptivna, zlagana in ponarejena psihiatrična izvedeniška mnenja, ki so iz leta v leto podaljševala prisilna bivanja tam nastanjenim bolnikom in niso sovpadala z njihovim dejanskim zdravstvenim stanjem.

Spomnimo se je lahko tudi po tem, kako je razkrila korupcijo v Unicef Slovenija. Prišla je na sled sumljivim poslom Katarine Kresal in se v enem od prispevkov lotila tudi Onkološkega inštituta. Jasno je izpostavila, da so umiranja rakavih bolnikov zaradi kaheksije oziroma telesne oslabelosti in shiranosti  pravzaprav zamolčani umori.

V devetih letih njene bitke s sodnimi mlini je ta mesec dosegla neverjetno zmago. Ustavno sodišče je že pri prvi od osmih točk prikimalo njej in v ostalih točkah sploh ni razpravljalo. Razveljavilo je celoten kazenski sodni pregon proti Mojci in razveljavilo vse njegove sodne odločbe.  Gre pravzaprav za precedenčno sodbo.”

 

– to je citat iz članka z naslovom “Kriv, dokler ne dokažeš nedolžnosti?” na spletnem portalu https://skrivnostna.si/, s katerim Joli Vrečar – junakinja, ki je premagala raka – napoveduje njen veliki intervju z menoj, ki se ga nadvse veselim:

 

Kriv, dokler ne dokažeš nedolžnosti?

 

 

&  &  &
PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto 

Naslovna fotografija, vir: https://pixabay.com/photos/gavel-auction-law-hammer-symbol-2492011/